Fn-dagen

Igår var det Fndagen, samma dag som min kära far fyller år, så jag begav mig givetvis ut till ödemarkerna för att fira honom, men en god vän gick på en konsert i kristianstad som var en "hyllning till dagen". Detta är så viktigt så jag vill även ta upp det här. Konserten var som följer:


Tro möter Tro - FN-dagen/Mässa

Karl Jenkins The armed Man - a mass for peace. Mässan innehåller texter från ett muslimskt böneutrop, delar av den kristna mässan, bibeltexter, den hinduiska Mahabharata samt från författare som Rudyard Kipling och Alfred Lord Tennyson. Mässan skapades vid millenieskiftet och är tillägnad offren från kriget i Kosovo.


Min vän berättade att de hade satt upp stora skärmar där de visade stillbilder på massa elände, krigs offer, kkk, hitler, små barn, svält etc samt att musiken var helt otrolig. 200 personer i kören... låter som en otrolig upplevelse, och jag tycker det är väldigt viktigt att lyfta fram evenemang som detta. Jag tittade på inledningsakten i konserten..fick nästan rysningar i kroppen och gåshud bara av det, kan föreställa mig hur mäktigt det måste ha varit att vara på plats. Titta och begrunda, tydligen finns alla 13 låtarna som var med under konserten på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ezFNIyyGT2o

Återkommer inom kort med uppdatering om resterande helg och liv :)

Dagens tanke...


Grattis på namnsdagen Moster Jenny

Det är ju otroligt rent vilken världsmästare jag är på att skjuta upp vissa saker...en sån sak är alltid redovisningar i skolan, det är inte min grejj.
Idag har vi en sån...3 h föreläsning i samtalsmetodik, ämnet i sig är skitkul och intressant..men att förbereda redovisningar e alltid lika urbota trist.
Så det slutade med att jag satt med det till 03.00 inatt..å sen upp tidigt som attan...såå himla korkat då ja vet att ja blir grinig som en 2åring om ja inte får tillräckligt med sömn på nätterna. Så bra uppladdning som någon inför redovisningen ju..suck på mig ;)

Var iaf hos kiropraktikern igen imorse, det kändes skitbra, nu är alla låsningarna borta...svanken/ländryggen är fortf ett dilemma i sig..men osäkert och behandla då man kan bli mkt sämre då det är den delen av ryggen som håller upp hela kroppen och obalans i den kan bli förödande.SÅ tror vi avvaktar med det..nu funkar ju kroppen faktiskt bra :)
har till å me haft några dagar sen sist jag var hos kiropraktorn som jag INTE haft huvudvärk! Fullkomligt underbart!
!:)
Var ute å körde hojj igår, gick som vanligt (när det inte är uppkörningar) skitbra ;)
Hehhe...

Förresten så har min bil, numera omdöpt till skruttibangbang gått å dött igen ;)
Ena röret mellan ljuddämparna har totalt rostat samman och är knappt sammanhängande me ljuddämparna..märkte det för första gången i lördeskväll å då jäävlar gick de inte å undvika. Kände mig som en trimmad jävla epatraktor...brölade som galet rent.
Så imorgon ska jag ut till G och försöka åtgärda problemet, får se om vi kommer på ngt trevligt vi kan äta tillsammans åxå..kanske årets sista grillning!?
Nu är det dags för skola!
Delar med mig av ett ytterst klokt citat:

"Vår styrka består ofta av den svaghet vi till varje pris vill undvika att visa".

Miss i nassen

Nu är det sådär länge sen igen...
jag kan inte riktigt greppa hur fort veckorna går. Nog för att det har att göra med att man upplever det som att tiden går fortare och fortfare för vart år som går,,..men i det tempot mina veckor går i nu skulle jag vara över 100!!
Har nog snudd på för många bollar i luften hela tiden ;)

Om ja kör en kort sammanfattning av mitt liv den sista tiden så låter det såhär:
UNDERBART :) Har tusen saker att göra, men mår för jävla bra! 
Förra helgen var fullsmockad med trevligheter, fredagen ägnades åt trevligt sällskap, matlagning och vindrickande i hemmets lugna vrå. Lördagen bjöd på en hejdundrans inflyttningsfest i stan. Avslutade med en runda på stan. Söndagen gick i sakta gemak, men blev väldigt effektiv till slut ändå. Åkte hem till Rille och satt och skrev på skolarbete hela dagen under tiden han sprang runder å drog kablar å grejjer i huset. Blev bjuden på hemmalagad mat åxå. Fläskfilé som sköter sig själv i lerform i ugnen..otroligt smidigt och gott.

Veckan kunde inte ha bättre förutsättningar att bli suverän efter den underbara helgen. Och det stämde... hade mclektion på måndagen, och det var så underbart roligt perkfekt att jag bara skrattade i hjälmen i 80 minuter.
På tisdagen hade min seriösa sida tagit överhanden och jag plockade för första gången fram lergrytan jag fått av farmor för ett halvår sen, bjöd hit Gasti och provade på att använda den, inspirerad av Rilles förtjusning i sin.

Grytan stod i vatten i ett dygn innan för att inte riskera att spricka under användning...
i med allt i en salig röra...färs, bacon, morötter, lök och sviskon. Inget fett i närheten av det, och då det ångkokas behålls precis alla näringsämnena. Nyttigare sätt att laga mat finns nog inte! Underbart!
In i ugnen i 1,5h ungefär i 225grader.

Så smidigt så det var knappt klokt...

Såsen jag gjorde på skyn blev den överlägset godaste jag ätit i hela mitt liv!!
Ojojoj vad jag kommer att använda denna grytan! fantastiskt smidigt och gott!

Mitt i all stress hade ja klantat till mig me ryggen å fått vajsing ända upp i nacken..fick tag i en tid till en kiropraktiker efter några dagar och var där i torsdes. ingen billig historia, men sicken stjärna jag kom till!
Hon gjorde 2 snabba knyck å plötsligt kunde jag vrida på nacken igen! :) Så nu blir det 4 intensiva besök där närmaste 2 veckorna för att försöka påbörja att rätta till smärtan jag gått med i måånga år.

Sen var veckan gången och det var fredag igen. Skulle bara suttit med skolarbete, men en vän föreslog en öl på nån pub och efter en hel dags pluggande var jag inte sen att nappa. Så vi möttes upp på Harrys där vi satt till stäning. Skittrevlig kväll!

Sen kommer vi till den absolut bästa dagen sista veckan, Lördagen.
Lars Demian konsert på Victoriateatern i Malmö!!
Såhär glad var jag innan jag begav mig till konserten..


Konserten var underbar, precis som det brukar vara.
Den underbara ostbrickan Moster J hade med sig gick inte av för hackor den heller! MUUUUUMS :)


Såhär glada va vi :)   Samma konsert för 2 år sen...skillnaden är rätt stor.


Här är han, den underbara trubaduren.
På vägen ut såg jag spelschemat för resten av hösten, ojojoj så många konserter jag vill gå på!
Mikael Rickfors,Ebba Forsberg, Anna Ternheim...
det som är bokat iaf är Melissa Horn och Kristian Svensson...
ni märker att det går i svenska trubadurers tecken ;)
Nog för att jag älskar rockmusik,rockabilly å mkt annat, men svenska goa trubadurer..det är min passion utöver de andra :)
Lördagen avslutades med några timmars underbar fika på ett fantastiskt mysigt ställe i Malmö.
jag skulle kunna flyttat in där utan tvekan så fint där var, utrymmen utanför toalleten och toaletten var helt obeskrivligt mysigt...

Å tapeten på ena väggen såå vacker...nästan i sammet...

Och nu är timmen slagen för ännu en ny underbar hektisk vecka i mitt underbara liv!!



RSS 2.0